·

Хена- красота, тайнство, творчество

Днес В блога Ви срещам с Девора, момичето, което покри тялто ми с изкуство или иначе казано ще си говорим за рисуването с къна.

Толкова много харесвам Индиската култура! Винаги съм се възхищавала колко необятна и тайнствена е тази страна. Все още не съм успяла да я посетя, но преди няколко дни се докоснах до изкуството рисуване с къна и съм толкова запленена от процеса и рисунката, че днес реших да Ви срещна с момичето, което ме вдъхнови да напиша тези редове, но първо нека Ви разкажа малко история.

Хена татуировката има традицията си от хилядолетия. Корените на идеята за временна татуировка се връщат към религиозните ритуали на азиатските и арабските племена. Сигурно сте забелязали по снимки или по телевизията богато нарисуваните ръце и крака на индийките. Всъщност в това изкуство има много символика и енергия и индийците смятат, че чрез рисунките могат да се предпазят от лоши хора и очи, да им се случи нещо, което искат или да засилят дадена енергия. Няма да задълбавам повече в история, а ще кажа добре дошла на Девора ( момичето, което покри тялото ми с изкуство).

-Здравей Девора, добре дошла на блога ми:) Разкажи ми малко повече за името си, от къде идва то, кръстена ли си на някого?

-Здравей! Всъщност името ми е библейско, старозаветно и означава пчела и аз наистина се трудя като пчеличка. Тази година съм абитуриентка и нямам търпение да се впусна в това, което ми е подготвил живота след училището.

-Това е чудесно, а как се запали по рисуването с къна?

– В детството си се запознах с йога, покрай нея се случваха много интересни неща и рисуването с къна беше едно от тях.

-Винаги ми е било интересно има ли някакви ползи от хената?

-О да! Рисунката с къна освен красива е и полезна, защото къната се получава от растението Хенна. Пастата, направена от него, загрява и активира кожата, повишава циркулацията на кръвта и има детоксикиращ ефект.

-Изкушавам се да ти задам въпроса ” Колко дни издържа една рисунка” с ясното съзнание, че всяка кожа е различна:)

-Да точно така, всяка кожа е различна:) и има своята специфика, но обикновенно рисунката трае около 14 дни  при спазване на правила за поддръжка, която аз давам на моите клиенти.

-И последния ми въпрос е ” Какви цветове има и ти с кои рисуваш най-често?”

-Предимно рисувам с натурални къни-кафеви,червени, зелени. Работя с медицински тествана черна и тъмно синя къна, която се извлича от американския плод Джагуа/Ягуа.

-Девора, благодаря ти много за това мини споделяне, вярвам, че хората, които четат блога ми ще са се забавлявали с нашия разговор!

-И аз ти благодаря, за мен беше удоволствие:)

П.С За себе си избрах по-модерен стил и черна къна. По-принцип черната къна може да даде алерична реакция, затова обърнете внимание с какво Ви рисуват и се поинтересувайте от фирмата производител. За продуктите, с които работи това прекрасно младо момиче мога да гарантирам, защото дори на моята силно алергична кожа, нямаше и помен от зачервяване, дискомфорт или сърбеж. Дори направотив, чувствах се толкова комфортно, различно и секси с къната по тялото си, че усещам как това ще се превърне в страст за мен и ще съм най-честия й клиент 🙂