· ·

ALL in DENIM

Деним от глава до пети превзема световния подиум и улицата, а защо е така ще си говорим в статията.

При последният ми онлайн шопинг с вас, забелязах, че денимът е навсякъде, и това определено ме зарадва, защото хем ми е ретро, хем класика, хем през 2024г е с нов прочит.

Напоследък комбинацията е доста актуална, като освен панталон и яке, денима превзе и обувките, чантите и шапките, за да може в буквален смисъл да е от глава до пети. Историята на Canadian Tuxedo стила, е доста интересна. Произлиза от персонализираното деним яке и дънки, които Levi’s произвеждат за Бинг Крозби, след като не е допуснат до хотел Ванкувър, защото е облечен в деним. По това време (1951г.) денима се смята за облекло на нисшата класа.

Днес обаче всички благодарят за тази случка, защото този стил е удоволствие, а денимът далеч не се възприема за облекло на нисшата класа. Всъщност сега най-богатите хора са облечени от глава до пети в деним и си личи, че го обожават.

Материята е вечна още от създаването й и носена от всички по света. Виждали сме я както в ежедневието и офиса ни, така и на червения килим. Много от известните личности и дизайнери се заиграха с денима през годините и му придадоха сексапил, елегантност и закачливост.

Знаете, че денимът има различни нюанси и може би най-важното при деним комбинацийте е да се убедите, че те си подхождат. Моят съвет е да експериментирате смело и да видите коя комбинация ще Ви допадне най-много!