· ·

Chanel за 600 лв, струва ли си?

Знаете, че не заменям комзетиката си за никоя друга, ако сте я опитвали ще знаете защо (колкото и не скромно да звучи), но като блогър ми се налага да тествам различни марки и го правя с удоволствие.
Та последната козметиката, която попадна за тест в ръцете ми е на Шанел и струва близо 600 лв. Когато подлагам на тест нещо винаги гледам състава, опаковката, уханието и разбира се как се отразява на кожата ми и оттук нататък ще споделям с вас тази информация под формата на оценяване чрез звездички в края на всяка статия.
Започвам с първото нещо, което ми направи впечатление, а имено опаковката. Пластмасата не е сред материалите, които може да ме впечатли. Разбира се има и хубава сред тях, но аз предпочитам стъклото, особенно, когато говорим за толкова скъпа козметика. Отанах озадачена и от факта, че серума за очи не е в стъклена опаковка, защото в повечето случаи, поне той е обвит в по-скъп материал.

Второто, от което НЕ бях впечатлена е аромата…посредствена миризма, връщата ме в шкафа на баба ми. Не, не се шегувам, уханието не е иновативно, свежо и луксозно, а наподобява Old School миризма, която не свързвам с добри спомени.
Странното обаче е това как се отрази на кожата ми… т

Tъй като пускането на сайта се позабави, имах възможност да Tествам козметиката на Шанел за доста по-дълго от определеното в началото от мен време и ако ме следвате в инстаграм сигурно ще видите празните опаковки на продуктите, което ще рече, че съм ги тествала повече от два месеца.

Та след тези 6о дни имах вече някакво мнение за козметиката и то беше, че не е по-добра от Clinique примерно, но когато отидох на козметик в любимият ми Казанлък, жената ме попита какво използвам. Аз гордо отвърнах Шанел и видях физиономията й, която казваше, че лицето ми не е добре. Беше със запушени пори, черни точки, които попринцип нямам и кожата ми беше дехидратирана, а всъщност ползвах серията хидра.

Заключението ми е следното:

** опаковка

*състав

* влияние на кожата ми

***ухание

Както виждате оценките не са розови (както казва баба ми), но това, че тази серия не се сработи с моята кожа, далеч не означава, че няма да успее да го направи с вашата.