·

Нови открития (идеи за подаръци)

Тъй като дойде новият сезон е време за нови покупки, в блога днес ще Ви разкажа за някои открития, които си заслужават.

Тъй като след някой друг месец ще дойде най-любимито ми време от годината, в което ще купуваме купища подаръци за любимите ни същества, ми се иска да Ви споделя за няколко открития, които силно ме впечатлиха, пък знае ли човек, може и в тази статия да се крие подаръка, с който да зарадвате майка, мъж, сестра, жена и т,н..

Започвам с едно от най-големите ми оръжия, а именно усмивката. Мисля, че е излишно да казвам, колко държа на моята и колко старателно се опитвам да я поддържам добре. Още преди години, когато за първи път хванах електрическа четка за зъби, разбрах, че може да сменям модела, но повече няма да се върна към обикновенната четка. Първата ми четка беше Philips и до преди да премина към Xiaomi всеки път си купувах Philips, но да Ви кажа честно последната ми тяхна покупка ме разочарова. Четката отказа да работи след около година откакто я бях закупила и след като не упях да открия гаранцията й, бях принудена да си взема нова. Започнах да чета мнения и впечатления за различни модели и марки  и така попаднах на това произведение на изкуството, казвам произведение, защото четката е от серията на Ван Гог и след като я хванете в ръцете си, веднага ще усетите, че държите творение.

Тя е изящна, елегантна, лека и удобна. Предмиствата й далеч не са само външен вид и сега ще Ви кажа няколко от тях. Първо тя е много безшумна, косъмчетата на четката са като коприна, а вибрациите са изключително приятни. Изчисти зъбния ми камък  за около седмица, което си е уауу! Преди почиствах моя на около 7-8 месеца, но при последното ми посещение при зъболекъра ми, тя с изненада установи, че нямаше какво да маха!

В комплекта има и поставка, която предотвратява четката от падане, а и изглежда много красиво. Единственото ми разочерование е , че няма кутия за пренасяне и в описанието пишеше, че идва с две допълнителни глави ( при мен дойде с две глави общо), но реших да не го правя на проблем, тъй като всичко друго е перфектно. Цената й е около 300 лв и ако си мислите, че е много, разделете тази сума на 360 дни и ще видите, че дори и да я използвате само за година, ще дадете по-малко от 1 лв на ден за усмивката си, а нека си кажем, това си е направо нищо:)

Преминавам плавно към второто ми откритие, този път за коса. Пак е четка, даже са две! Тези две сладурчета са на Tangle Teezer и смело казвам, че промениха начина по който изглежда косата ми, защото след около месец ползване накъсванията по краищата спряха!

Четката, която първо ми направи впечатление е малката приличаща на бонбон или по-скоро наподобява четката на някое малко момиченце. Тя се използва на мокра коса, а това, което правя аз е да нанасям маската или балсама си с нея. След като съм измила косата си два пъти с шампоан, слагам маска, разресвам много внимателно косата си отдолу нагоре и изчаквам 5-10 минути (през това време ексфолирам добре кожата си със скраб и след това се измивам с душ гел, ако ще слагам спрей тен, задължително минавам краката си с бръснач, но за тази процедура, някой друг път:)

Прави ми впечатление, че след като разреша косата си, докато е с маска, косъма ми е загладен, скалпа ми не е омазнен и на другия ден косата ми е мека и лъскава, а преди не беше така.

Втората четка за коса е като бижу. Моята е в бяло и златисто и в тези цветове е много женствена и елегантна. Формата й прилепва идеално към ръката и ресането с нея е удоволствие. Харесва ми, че има капаче и зъбците й не се мърсят, когато я оставя някъде. Идеална е за път, защото е супер компактна и лека и аз вече не тръгвам никъде без моята.

Да Ви кажа, която и четка от горе споменатите да решите да подарите или да купите за себе си, няма да сгрешите, защото тези бебчета наистиа си заслужават.

Четка за зъби тук

Четка за коса (мокра коса) тук

Четка за коса 2 тук