· ·

Какво се случва с кожата ни, когато спим с грим

Днес си говорим за вредите от това да си лягате с грим.

Няма какво да се лъжем, момичета..на всяка една от нас, някога й се е случвало да си ляга с грим. И понеже покрай празниците и на мен ми се случи се замислих, какво се случва с кожата ни, когато заспим с грим.

Имайте предвид, че кожата обикновенно се възстановява през нощта, а гримът и особенно фон дьо тените или ББ кремовете пречат много сериозно на този процес. Този вид помади за лице обикновенно стоят по цял ден върху кожата ни, като през това време се натрупват една камара мръсотия и бактерии, което води до сериозно запушване на порите, а когато порите са запушени кожата не се възстановява, производството на колаген намалява, а с него се появяват финните бръчки и акнето. Ако регулярно спите с грим, не се учудвайте ако започнат да Ви се появяват множество пъпчици.При по-мазните и проблемни кожи дори Ви съвествам да почиствате лицето си двуфазно ( в инстаграм сме говорили за този вид почистване).

  • Ако пък оставите спиралата, може да предизвикате зачервяване на очите, дразнене на клепачите, подуване и сърбеж. Като тинейджърка съм си лягала със спирала и си спомням, че си бях предизвикала алергия, от която се оттървах доста трудно. Всъщност това се получава, защото от частиците на спиралата се запушват фоликулите на косъмчетата.

Червилото, колко и безобидно да Ви изглежда също крие своите рискове, ако останете с него за през нощта още на следващата сутрин може да се сдобиете с напукани устни. Моите устни са сухи и винаги, когато съм заспивала с червило ми се е налагало да си правя няколко дни или седмица маска на устните, а преди да си легна правя подхранващ скраб с мед, кокосово масло и мляко ( аз слагам кокосово). Това е любимият ми домашен скраб, нанасям го върху устните, масажирам за половин минута и измивам с топла вода ( не гореща), след това си слагам плътен стои балсам за устни и заспивам 🙂

Колко и незначителни да Ви се струват тези поражения, с които може да се сдобиете ако спите с грим, то Ви уверявам , че незначителни могат да бъдат само ако заспите с грим веднъж, при постоянно прегрешение, кожата Ви бързо ще започне да вехне и след това ще се наложи да давате една камара пари за скъпи процедури в реномирани салони, за да може да й върнете свежестта и младежкият вид.

Затова, ако сте прегрешили по празниците освен с храната и с отношението си към кожата, сега може да я поглезите с някоя хубава хидратираща процедура или просто да почистите идеално лицето и да си сложите любимата маска 🙂