·

Всичко за дерма ролера

Грижата за кожата е едно от най-любимите ми неща и днес ще Ви разкажа какво правяя аз, за да имам гладка и сияйна кожа.

Грижата за кожата е едно от най-любимите ми неща. Не веднъж съм Ви споделяла, колко чувствителна кожа имам и точно затова съм много внимателна относно уредите, които използвам  и процедурите, които си правя.

Хората, които ме познават, знаят, че аз предпочитам да се глезя вкъщи с процедури и точно заради това, опита ми е огромен. Използвала съм какви ли е уреди и мазила, но днес ще повдигна завесата за един от моите любимци, говоря за негово величество- дерма ролера 🙂

Какъв дерма ролер използвам аз?

Най-много харесвам този дерма ролер от емаг. Цената му е 45 лв, което го прави чудесно бюджетно попадение, защото в кутията има три дерма ролера.

Единият е с 300 игли,  което го прави идеален за околоочната зона, следващият е с 720 игли и се използва за цялото лице и последният е с 1200 игли и се използва за тяло. В кутията има още контейнер за дезинфекция, в който поставяте спирт и потапяте дерма ролера за няколко минути. Ще намерите още и силиконова четка за почистване на лицето ( аз не я използвам, защото имам почистваща четка на Cliniqie). 

Какво трява да знаете за процедурата с дерма ролер?

Преди да пристъпя към масажа с ролера почиствам лицето си идеално. След това измивам добре и ролера под течаща вода и след това го оставям за няколко минути потопен в спирт.

През това време слагам на лицето си серум или ампула ( тези на SNP са ми любими, бяха в една от летните кутии на Hey Bea Box), не забравяйте да намажите шията и деколтето. Поставям серума преди процедурата с дерма ролера, защото по този начин той ще навлезе доста по-надълбоко в кожата и ще усетите действието му, а иначе достига само до горния слой на кожата (идеята на масажа с ролера е , че с движенията които правите с иглите вие наранявате кожата и до мозъка достига импулс, че кожата се нуждае от помощ, следователно, за да се възстанови, организма започва да произвежда колаген.

След като обилно съм нанесла от ампулата започвам и масажа, движенията, които трябва да правите са нагоре-надолу и наляво-надясно, все едно рисувате “Х”. По този начин минавам бузите, шията и деколтето, рядко правя челото, тъй като доста ме боли ( няма нужда да натискате прекалено много, натиска трябва да е умерен). След като съм приключила с масажа отново дезинфекцирам дерма ролера, първо под течаща вода, а след това и в спирт, а на лицето си поставям sheet маска, напоследък използвам маските на SNP, но всяка подхранваща, хидратираща или успокояваща маска ще Ви свърши чудесна работа, може да използвате серум или ампула отново.

Не се плашете от зачервяванията, които ще получите от процедурата, още на следващаща сутрин, няма и да има следа от тях.)

Колко често правя процедурата?

Гледам да е веднъж на две седмици, но и един път месечно ще е чудесно ако се грижите за кожата си по този начин.

Резултатите няма да закъснеят и съм убедена, че още след първата процедура ефекта и при Вас ще е уауу!

Важно!!! Един дерма ролер може да използвате до 5 пъти!